zondag 16 september 2012

Middle of Nowhere 2


De kusttram is leuk, je ziet het landschap en af en toe de zee. Alleen zit deze altijd veel te vol en moet je bijna altijd rechtstaan. Na 20u rijdt er ook maar eentje om het uur. Het is ronduit belachelijk. In Zweden of Finland kan je om middernacht nog om het half uur een bus pakken naar eender welk afgelegen boerengat maar in België kan je na 22u niet eens nog in Kasterlee geraken (wat dan niet eens zo'n groot boerengat is (O.V.)).

Ook bij het bezoek aan het Zwin was het van dattum. Slechts 5 verdwaalde bussen rijden er per dag naar dit natuurreservaat. Het natuurresevaat op zich is pracht maar de vogelkooien in het begin zijn beschamend. Het is echt zielig om die vogels in zulke kleine verwaarloosde kooien te zien zitten terwijl 100 meter verder er een prachtig stukje natuur is waar ze zouden kunnen rondvliegen.

We zijn ook naar het Paul Delvauxmuseum gegaan. Paul Delvaux is een van de minder bekende Belgische schilders die eigenlijk toch zeer de moeite waard is. Zijn werk doet een beetje aan Margritte en soms ook Dali denken. Hij is een meester in het schilderen van schaamhaar (een kunst op zich)(ik bedoel trouwens niet kleuren van iemands schaamhaar maar schaamhaar schilderen op een doek) en ik hou ook erg van zijn kleurgebruik.

Het ontbijt was trouwens wel goede deze ochtend. Afbakbroodjes met verschillende kazen en nutella en honing en koffie (die de mensen die thee willen ook kunnen drinken) en fruitsap met deze keer wel uitzicht op zee.

Ik sprak vandaag met een strandvisser die een echte doorzetten was. Hij kwam elke ochtend vissen en hij vangt altijd bot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten