maandag 25 juli 2011

Andere tips Stockholm


1. Sofowijk. In Sodermalm is er de wijk (zuid-oostelijk deel) 'Sofo' met allerlei leuke winkels, veel vintage en de pet sounds platenzaak (beste platenzaak van Zweden). Van deze wijk bestaat er ook een apparte kaart met alle winkeltjes op. www.sofo.se

2. Hermans. Eten bij Hermans, voor 150 kronen heb je een all-you-can-eat vegetarisch buffet met een prachtige uitzicht over de haven (als je in de zomer buiten kunt zitten toch). Fjallgatan 23. Dat is aan de oostkust van Sodermalm.

3. Norr Mälarstrand. Aan dit strand ligt een leuk café met een drijvend terras in de zee en een prachtig uitzicht (zie foto). Een wijn kost er wel 82 kronen (9euro) maar het is wel mooi.

4. Snus. In Zweden wordt er meer 'gesnust' dan gerookt. Snus zijn kleine zakjes met tabak in die onder je bovenlip moet steken. Na enkele seconden geeft dit ene tintelend gevoel en nog wat later voel je je een beetje dronken. Net als roken is dit natuurlijk niet echt gezond maar je moet het zeker eens proberen als je er bent. (Ik heb het thuis trouwens nog liggen moesten er mensen zijn die het eens willen testen). Het zou mij overigens niet verbazen moest dit in België nog hip worden aangezien je dit gewoon op café kan doen zonder dat iemand het ziet.

5. Boottocht. Een boottocht in de archipelago (eilanden voor Stockholm) is ook zeker de moeite. Je kan alleen sightseeing doen of ook echt enkele eilanden bezoeken.

6. City backpackers Hostel. Voor de trekkers en arme studenten raad ik zeker deze jeugdherberg aan. Hij is goed gelegen, proper en gezellig en bovendien kun je in de keuken er gratis pasta nemen waardoor je heel wat geld kunt uitsparen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten