vrijdag 22 juli 2011

Turku

Turku, een stad in het zuidwesten van Finland, is dit jaar samen met Tallinn culturele hoofdstad van Europa. Een goede reden om eens in deze stad halt te houden die op de weg ligt tussen Helsinki en Stockholm.

Nadat we met de trein zijn aangekomen, bezoeken we eerst het winkelcentrum van Turku. Er zijn behoorlijk wat tweedehandswinkeltjes en leuke straatjes. We kopen herne op de markt en picnicen aan de rivier. Een stern toont ons zijn duikkunsten en de zon schijnt.

Onze goedkope hotelkamer is veel beter dan verwacht, er is airco, een tafel met stoelen, een zetel en een groot tweepersoonsbed. Verder is er ook een microgolf, een waterkoker; zakjes thee en koffie en een ijskastje.

Echt veel is er niet te zien, enkel het kasteel, met best een uitgebreid museum, uit de tijd dat Turku nog hoofdstad van Finland was en een Kathedraal. Op één dag ben je in staat deze stad te verkennen. Voor mensen met kinderen en Japanners is er ook nog wel vlakbij Turku: Muumiworld, een themapark rond Finlands bekenste strippersonage.

's Avonds doen we inkopen in de supermarkt voor de boottocht, eet ik een ijsje met dropsmaak en slapen we een laatste keer samen voor ik naar Zweden vertrek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten