zaterdag 23 juli 2011

Boottocht Turku - Stockholm

Hoe overleef je een 11u durende boottocht? Het belangrijkste: neem genoeg eten en drinken mee.

Op de 8 verdiepingen ferry zijn er natuurlijk wel winkeltjes en restaurantjes maar deze zijn relatief duur. Uit verveling ga je eten, je lunchpakket eet je uit verveling al om 10u op en je avondeten om 1u, maar dan zijn er enkele uren te gaan dus neem voldoende eten en drinken mee. (eten 1u30 min)

Ook handig om te weten is dat in het zelfbedieningsrestaurant je bij een koffie een gratis refill krijgt. Ze zeggen het tegenwoordig niet meer maar je hebt er nog wel steeds recht op. (koffie drinken 1u)

In het Conference centre kun je ook een kwartier gratis op het internet. Nog 8u 15 min te gaan.


7u lang kun je ook naar de prachtige eilanden kijken waartussen je vaart. Op de weg tegen Turku en Stockholm liggen honderden prachtige eilandjes, soms gewoon een grote rots, soms groter met een bos, een aanlegsteiger en een typisch Zweeds huisje. Deze huizen zijn vaak prachtig, wie dacht dat huizen zoals Villa Kakelbont enkel bij Pipi Langkous voorkomen, zal op deze trip het tegendeel bewezen krijgen.

Ook voor de vogelaar is het een boeiende trip, de vogelsoorten die ik op de trip heb gezien: de kleine en de grote stern, meeuwen (zowel de kok- als de zeemeeuw), aalscholvers, Canadeze ganzen, zwanen, eenden.

Ohja, kleed je warm aan, ookal schijnt de zon op de boot is het een stuk frissen dan op het vasteland.

De overige 1u15 min kun je dan ook nog opvullen met rondlopen op de boot en het bezoeken van winkeltjes. Op de boot is Tax-free bier te verkrijgen. Dit is goedkoper en heeft meer alcoholpercentage dan het bier uit de Zweedse supermarkten. Wil je een centje bijverdienen koop dan een paar kratten en verkoop de biertjes in de jeugdherberg met een kleine winst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten